Vásárlási feltételek

Kérjük, mielőtt döntést hozna, válaszoljon őszintén az alábbi kérdésekre:

 1. A Birman cica 20+ évig is elélhet. Tudod érte vállalni a felelősséget, még akkor is, ha el kell költöznöd vagy változik a családi helyzeted?
 2. Akikkel együtt élsz, szintén szeretnének cicát?
 3. Ha albérletben élsz, a főbérlő hozzájárul, hogy cica költözzön a lakásba?
 4. Van elég hely, ahol a cica szabadon mozoghat?
 5. Fel vagy készülve arra, hogy változtass otthonodon, ha az nem alkalmas a cica számára?
 6. Megengedheted magadnak, hogy a vételár kifizetésén túl is költs a cicára, a biztosítására, ételére, felszerelésekre, játékokra, ivartalanításra, esetleges állatorvosi ellátásokra?
 7. Ha teljes munkaidőben dolgozol, ki tudsz venni szabadnapot, ha a cica ellátása, állatorvosi kezelés miatt szükséges?
 8. Tudsz elég időt tölteni a cicáddal?
 9. Hogy viszonyulsz a macskaszőrhöz, ami a padlón hempereg, vagy a kanapén virít? 
 10. Feltakarítod a hányást a perzsaszőnyegről, az ágyról, vagy a véletlenül mellément kakit az alomtálca mellől? 
 11. Hajlandó vagy megtörölni a cica popsiját, ha esetleg hasmenése van és beleragad a szőrbe a kaki?
 12. Mi a helyzet az allergiával a cicaszőrre (a nyálban levő enzimre)? Kezelhető?
 13. Ha kisgyermekes szülő vagy, meg tudod tanítani a gyermekeidnek, hogyan bánjanak óvatosan a cicával? A cica nem játék, a kiscicák pedig különösen nem azok, védtelenek és törékenyek.
 14. Ha nyaralni mész, van, aki vigyáz a cicádra? Lehetőleg a saját otthonodban?
 15. Gond nélkül meg tudsz válni a szobanövényeidtől, ha azokról kiderül, hogy a cica számára mérgezők?
 16. Ha van más kisállatod, tudsz mindegyikük biztonságáról gondoskodni?
 17. El tudod fogadni azt, hogy a cica önálló lény, csak azt csinálja, amihez kedve van, és nem tudod „beidomítani”, mint egy kutyát?

Kiscicáink kb. 13-14 hetesen költöznek új családjaikhoz, a koruknak megfelelő immunizálási program befejeztével. Ez azt jelenti, hogy eddigre kétszer kapnak trivalens kombi oltást, és háromszor féreghajtó pasztát.

A picik szerződéssel, extra kezdőcsomaggal, babanaplóval, oltási könyvvel, chippel, számlával költöznek. 

FONTOS! 

A szerződésben a gazdinak vállalnia kell, hogy a cicát ivarérett kora előtt ivartalaníttatja, ugyanis mi nem ivartalaníttatunk babákat  pusztán üzleti megfontolásból , orvosunk sem támogatja ezt a megoldást.  A Birmanoknak a hosszú csontok egészséges kifejlődése és a colorpoint jegyek szép kialakulása miatt szükségük van a hormonokra, továbbá a korai ivartalanítást alapvetően sem a kedvenc kiscicák eladása miatt kezdték alkalmazni, hanem a vadon befogott cicák nem kívánt szaporodásának megakadályozására. Természetesen itt is, mint mindenre, van pro és kontra, mi ezt a filozófiát követjük, tenyészetünkben nem az üzleti szempontok dominálnak, hanem a cicák egészsége. Kiscicát csak törzskönyvvel adunk, amit a gazdik az ivartalanítás igazolása után kapnak meg. 

Kiscicáinkat KIZÁRÓLAG benti tartásra adjuk. Kivételt ez alól csak az képez, ha fényképekkel igazolhatóan olyan biztonságos udvar, kinti kifutó van, ahonnan a cica nem tud megszökni, ahonnan őt nem lehet ellopni. A Birmanok 25 évig is élhetnek, de csak akkor, ha vigyázunk rájuk, és megfelelően tápláljuk, gondozzuk őket.

A kedvenc kiscicák ára egyedileg kerül kialakításra, a jegyektől függően.

Előjegyzést nem fogadunk, mert nem akarunk senkit anyagilag lekötelezni, mindaddig, amíg mindkét fél részéről nem teljesen biztos a szándék. A kiscicákat megszületésük után lehet lefoglalni, amikor már látszik biztosan a nemük, színük (esetleg a jegyeik).

Mindezek miatt fontosnak tartjuk, hogy az érdeklődőkkel személyesen is tudjunk beszélgetni, legalább telefonon. A lefoglalt kiscicák meglátogatására lehetőséget biztosítunk, az oltási programtól függően akár simogatós ismerkedésre is.

Köszönjük megértését!

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Copyright: © Lyrene